Márkomeannu 2016

Markomeannu 2016Det er snart klart for årets begivenhet i regionen: Márkomeannu.

Og kjenner vi festivalen rett er de klare til å ta i mot oss. Og herfra håper vi selvsagt at også folket er klare og har markert 28. - 31. juli i kalenderen.

På Márkomeannu får du de beste samiske kunst- og kulturopplevelsene – og stemningen på Márkomeannu er unik.

> Her er programmet for årets festival

Programmet byr så absolutt på noe for enhver smak, alt fra konserter, utstillinger, festivalbibliotek, turmarsjer, foredrag, workshop i cruossdressing, klovnekurs, boklansering og mye mer.

Márkomeannu blir arrangert i markasamisk område på Gállogieddi like ved grensen mellom Nordland og Troms på norsk side av Sápmi. Noen arrangementer finner sted i regionen rundt Gállogieddi. Gállogieddi ligger 5 mil fra Harstad, 8 mil fra Narvik, 22 mil fra Kiruna og 26 mil fra Tromsø. > Se i kart her.

Márkomeannu er for barnefamilier, bygdefolket, hele Sápmi og for deg som vil lære mer om dine venners kultur. Du er velkommen enten du har kommager, sko eller støvler på beina.

> Her deler rådmannen sitt inntrykk etter deltakelse på fjorårets festival.

Vi ses på Márkomeannu.