Valgte egen kommune

veivalgKommunestyret vedtok at Evenes fortsatt skal være egen kommune ved den endelige behandlingen av kommunereformen.

Egen kommune ble valgt med 9 stemmer, mot 8 stemmer avgitt for sammenslutning med Narvik og 0 stemmer avgitt for ETS.

Følgende forslag ble fremmet:

Svein Erik Kristiansen (H):
Evenes kommune har gjennomført en omfattende prosess om kommunereformen og kommunestruktur, og konkluderer denne med å søke sammenslutning med Narvik kommune.
(Forslaget fikk 8 stemmer)

Knut Erik Hansen (SV):
1. Evenes kommune har gjennomført en omfattende prosess om kommunereformen og kommunestruktur, og konkluderer denne med å fortsette som egen kommune.
2. Evenes kommune ser at vi ikke kan løse alle kommunale basistjenester i egen regi, og vil løse disse gjennom interkommunalt samarbeid og kjøp av tjenester.
(Forslaget fikk 9 stemmer)

Torill Larsen (AP):
Evenes kommune vedtar å slutte seg til Tjeldsund og Skånland.
(Forslaget fikk 0 stemmer)

>> Her er saksprotokollen.

Se video fra behandlingen:

Tags: Kommunereformen