Søknad om grensejustering

veivalgVi har mottatt en søknad om grensejustering av Evenes kommune.

Det er tidligere meldt i media at det ble arbeidet med en slik søknad i Myrnes / Evenesmarkområdet, og vi kan nå bekrefte at denne er mottatt i dag.

Her er søknaden:  pdf Søknad om grensejustering (6.18 MB)

Hvorvidt denne vil bli behandlet som grensejustering eller deling av kommunen, avhenger av hvilket vedtak kommunestyret gjør på torsdag om kommunestruktur. Det vil uansett være Fylkesmannen som avgjør den videre behandlingsmåten av denne saken.

Det er inndelingsloven som regulerer dette saksområdet, enten det er sammenslutninger, delinger eller grensejusteringer. >>Les loven her.

Departementet har utarbeidet et utfyllende rundskriv om lova, >>Les rundskrivet her.

Her er det området som initivtakerne ønsker skal gå over til Skånland kommune dersom kommunestyret beslutter sammenslutning mellom Narvik og Evenes kommuner:

Grensejustering 2

Tags: Kommunereformen