Bredband til Snubba ?

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Snubba 1

En del innbyggere fra Snubba har tatt initativ til informasjonsmøte om høyhastighetsnett.  Evenes kommune kommer derfor tirsdag 3. mai kl. 19 til grendehuset.  Vi vil informerer om arbeidet som gjøres og hvis du har behov for høy kapasitet er det viktig at du møter. Evenes kommune søker om statlige bidrag for utbygging av høyhastighetsnett. For å få statlige bidra må vi har bindende svar på om du og din bygd trenger bredbånd.

Dette er avgjørende 6 kriterier som vi må ha svar på fra  din bygd:

1. Antall husstander som får et tilbud om bredbånd med grunnleggende kvalitet

2. Kostnadseffektiv nettutbygging i hvert enkelt prosjekt

3. Lokal medfinansiering

4. Plan for bærekraftig drift etter at utbygginga er gjennomført

5. Bedring av eksisterende bredbåndstilbud

6. Hvor viktig utbygginga er for lokal samfunnsutvikling, verdiskaping og attraktivitet for innbyggere, næringsliv og besøkende

Vår søknad er midler til høyhastighetsnett fra 30 Mbps (Megabit pr. sek.).

Vi tar utgangspunkt i veiledende priser (kan ble noe endret i forhold til anbudsbesvarelse) :

• Tilknytning kr. 2.990

• 30 Mbps kr. 449 (Linjen som gir deg tilfredsstillende hastighet for bruk av sosiale media, vanlig surfing, e-post og nettbank)

• 45 Mbps kr. 449 (M+, Digital-TV og IP-telefoni)

• 70 Mbps kr. 599 (Linjen for deg som har et hjem med flere brukere og enheter på nettet. Fint for hjemmekontor)

• 120 Mbps kr. 799

Tidligere år har vi søkt utbygging i hele kommunen, mens vi i 2016 satser på utbygging der bygda og innbyggerne melder et behov og som kan hjelpe oss med å fylle ut understående skjema og svar fra bygda på de 6 overstående kriterier. Hvis dere har behov for hjelp eller bygdemøte stiller vi fra kommunen gjerne opp. Understående skjema må vi ha innen 20. april.

Navn på bygd:

Navn på bestiller