Trafikksikker kommune

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

trafikksikker kommune

- Kommunen har virkelig jobba godt og helhetlig for å forebygge trafikkulykker, sier fylkesråd for samferdsel i Nordland Fylkeskommune Willfred Nordlund (Sp). I dag fikk Evenes kommune 100 000 kroner for sitt arbeid med trafikksikkerhet, og et stempel som godkjent trafikksikker kommune.

Foto fra venstre: varaordfører Viveka Teräs og fylkesråd for samferdsel Wilfred Nordlund

Evenes kommune er den andre kommunen nord for Dovre som er godkjent som trafikksikker kommune.   - Å bli godkjent som «Trafikksikker kommune» er ingen garanti mot trafikkulykker. Det er derimot et kvalitetsstempel på at man jobber godt og helhetlig for å forebygge trafikkulykker, sier samferdselsråd Nordlund.

- Trygg Trafikk og jeg har stor tro på at kommunen gjennom dette arbeidet i sterkere grad vil være med på å bidra til en reduksjon av de triste og meningsløse ulykkene, sier han.

- Fortsatt er det uløste oppgaver, men Evenes har nå gjort et betydelig løft gjennom holdningsskapende arbeid med godt arbeid fra hele organisasjonen, sa varaordfører Viveka Teräs da hun takket for hederen fra Nordland Fylkeskommune.  Varaordføreren takket også Trygg Trafikk for faglig og god oppfølging i denne prosessen som startet sommeren 2014.  - Kommunestyret gjorde vedtak høsten 2014 om at vi skulle arbeide for å bli godkjent som trafikksikker kommune og det er en glede at vi dag har dokumentert grundig arbeid, sa varaordføreren.

- Fremover vil trafikksikkerhetsutvalget i Nordland prioritere trafikksikkerhetsmidler mer og mer til de kommunene som arbeider systematisk og helhetlig, slik som Evenes nå gjør, forteller Nordlund.  - Skal vi nå målet med null drepte og hardt skadde i trafikken, må det jobbes systematisk, avsluttet fylkesråden.

trafikksikker kommune nfkFoto Berit Stensland, nfk.no Fra venstre: Fylkesråd for samferdsel Wilfred Nordlund, leder i Evenes kommunes trafikksikkerhetsutvalg Monica Nilsen, nestleder i Komite for samferdsel Bente Anita Kristensen Solås (H), leder i Komite for samferdsel Trude Hagland (AP)varaordfører i Evenes kommune Viveka Teräs (H),  leder i fellesavdelingen i Evenes kommune Per-Kaare Holdal, prosjektleder for Trafikksikker kommune i Trygg Trafikk Harald Heieraas , plan og forvaltning Statens Vegvesen Region nord Katrine Kvanli  og Trygg Trafikk Nordland Tore Jeremiassen