Innsats for bredband

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

bredband

Evenes kommune arrangerte 25.2. et møte om bredbånd som var annonsert på vår hjemmeside og på Facebook. Dessverre var det enkelte bygder som ikke møtte til dette informasjons- og planleggingsmøtet. Evenes kommune søker om statlige bidrag for utbygging av høyhastighetsnett (bredbånd). For å få statlige bidra må vi har bindende svar på om du og din bygd trenger bredbånd.

Områder som mangler et grunnleggende bredbåndstilbud, vil bli prioritert til å få støtte til utbygging. Kriterier som kostnadseffektivitet, lokal medfinansiering, bærekraftig drift og betydningen av samfunnsmessige faktorer spiller også inn. Det åpnes i tillegg opp for å få støtte til forbedring av eksisterende tilbud i områder uten høykapasitetsbredbånd.

Dette er avgjørende 6 kriterier som vi må ha svar på fra  din bygd:

1. Antall husstander som får et tilbud om bredbånd med grunnleggende kvalitet

2. Kostnadseffektiv nettutbygging i hvert enkelt prosjekt

3. Lokal medfinansiering

4. Plan for bærekraftig drift etter at utbygginga er gjennomført

5. Bedring av eksisterende bredbåndstilbud

6. Hvor viktig utbygginga er for lokal samfunnsutvikling, verdiskaping og attraktivitet for innbyggere, næringsliv og besøkende

Vår søknad er midler til høyhastighetsnett fra 30 Mbps (Megabit pr. sek.).

Vi tar utgangspunkt i veiledende priser (kan ble noe endret i forhold til anbudsbesvarelse) :

• Tilknytning kr. 2.990

• 30 Mbps kr. 449 (Linjen som gir deg tilfredsstillende hastighet for bruk av sosiale media, vanlig surfing, e-post og nettbank)

• 45 Mbps kr. 449 (M+, Digital-TV og IP-telefoni)

• 70 Mbps kr. 599 (Linjen for deg som har et hjem med flere brukere og enheter på nettet. Fint for hjemmekontor)

• 120 Mbps kr. 799

Tidligere år har vi søkt utbygging i hele kommunen, mens vi i 2016 satser på utbygging der bygda og innbyggerne melder et behov og som kan hjelpe oss med å fylle ut understående skjema og svar fra bygda på de 6 overstående kriterier. Hvis dere har behov for hjelp eller bygdemøte stiller vi fra kommunen gjerne opp. Understående skjema må vi ha innen 20. april.

Navn på bygd:

Navn på bestiller

Hastighet

Ta kontakt pr epost med leder på Fellesavdelingen for videre dialog.  Vi deltar gjerne på bygdemøte og kommer tilbake med invitasjon til fellesmøte på rådhuset.