Harstadavtalene underskrevet

veivalgAvtalene for kommuner som inngår i alternativet Harstad m.fl. ble underskrevet i dag.

Kommunene som inngår i dette alternativet er Harstad, Lødingen, Kvæfjord, Ibestad, Evenes, Skånland og Kvæfjord. Det er inngått en felles intensjonsavtale for alle kommuner. I tillegg er det inngått partvise avtaler med Harstad for noen av kommunene.

Her er avtalene:

> Felles intensjonsavtale
> Avtale Harstad - Evenes.
> Avtale Harstad - Ibestad.
> Avtale Harstad - Skånland
> Avtale Harstad - Tjeldsund

Avtalene som omfatter Evenes ble godkjent av kommunestyret i møte 11.2.2016.

Andre alternativer
Når det gjelder de andre alternativene som medfører endret kommunestruktur, ble det 29.2.2016 gjennomført det antatt siste forhandlingsmøte mellom ETS-kommunene. Tjeldsund skal behandlet denne avtalen i møte 1. mars, og utfall av denne behandling avgjør om det er behov for flere forhandlingsmøter.

Vi kan vente avklaring i løpet av uka på hvilke kommuner som inngår i Ofotena-ternativet, og vil informere så snart dette er klart. Narvik inviterer til forhandlinger når det er avgjort hvilke kommuner som inngår i dette alternativet.

Tags: Kommunereformen