Trafikksikre babyer

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

helsesøster

Vi i Evenes kommune ønsker å ta godt vare på våre nyfødte babyer i trafikken også.  Helsesøster Anne Gullbakk jobber sammen med alle sine kollegaer for at vi skal bli trafikksikker kommune.  Dermed deler hun ut i samarbeid med Trygg Trafikk en reflekspakke til babyene som kommer til førstegangskontroll.

Her er det nesten 2 måneder gamle Karina og mamma Asia Bolewska fra Liland som får reflekspakken fra helsesøsteren.  Reflekspakken består blant annet av refleksband som skal merke barnevognen godt.

Uten refleks er du først synlig på 25 - 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 i stedet for 2 sekunder til å reagere, det kan være forskjellen på liv og død.

Andelen voksne som bruker refleks har økt de siste årene, men er fortsatt for lav. Bare 32 prosent bruker den lille livredderen.

Trygg Trafikk gjennomfører årlige tellinger av refleksbruk blant voksne fotgjengere. De registrerer hvor mange som bruker refleks, fordelt på kjønn, trafikkmiljø (sentrum og landevei) og fylke.

Vi i Evenes kommune står på for å bli trafikksikker kommune og håper du kan hjelpe oss med det.  Husk at barna ikke så ofte hører på hva vi sier, men de tar etter hva vi gjør.  Derfor; bli et godt forbilde.  Lykke til.

Se video hvordan refleks utgjør den store forskjellen.

dyrebar last