Folkehelseprofil 2016

helseFolkehelseinstituttet har presentert nye folkehelseprofiler, her leser du rapporten for Evenes.

Rapporten er bygd opp slik at dersom kommunen ligger dårligere an enn landet som helhet, er kommunens verdi markert med et rødt symbol i barometeret. En verdi som ligger bedre an enn landet som helhet, er markert med grønt. Gult symbol forteller at man ikke med sikkerhet kan si om kommunen ligger bedre eller dårligere an enn landet som helhet.

For mindre kommuner skal det lite til for å få utslag, data bør tolkes i lys av dette og suppleres med lokal kunnskap. Likevel: Interessant lesning både for våre fagmiljøer og andre som er opptatt av folkehelse. Rapporten viser at vi har utfordringer på flere områder. Evenes kommune prioriterer innsats for folkehelse, i så måte er denne repporten nyttig bidrag. Har du forslag til tiltak, ta gjerne kontakt.

Les rapporten:  pdf Folkehelseprofil 2016 (1.19 MB)

Folkehelseinstituttet har også en egen statistikkbank, her er mer informasjon å hente.

Vi har samlet aktuelt stoff om folkehelse på eget område, det finner du >>her.

Tags: Folkehelse