Lier er Årets friluftskommune

blkaffeLier er årets friluftskommune med Evenes på 3. plass. Vi gratulerer.

Det var fra før kjent at vi var blant de tre nomineret sammen med kommunene Lier og Stavanger. Kåringen ble offentliggjort i dag på en erfaringskonferanse for friluftslivets år.

Før utdeling av prisen var det en presentasjon fra hver av de nominerte kommunene. Kulturkonsulent Unn Kristin Laberg presenterte Evenes, og vektla samarbeidet med alle frivillige organisajonenene og avsluttet med å presentere vårt  mest attraktive friluftsområde: Strandvatnet.

> Se presentasjonen av Evenes her.

Friluftslivets år og årets friluftskommune
2015 har vært friluftslivets år, og 123 kommuner har vedtatt å delta. Det er dermed 123 kandidater til gjeve tittelen Årets friluftskommune. I ettertid er antallet redusert til 56 kandidater.

>Her er vår søknad.

Dette er fjerde gangen det arrangeres en konkurranse om tittelen Årets friluftslivskommune i regi av Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes Landsforbund. Ål kommune vant i 1997, Sandnes kommune vant i 2005, mens Sandefjord kommune som stakk av med seieren i 2009.

Fornøyd ordfører
Ordfører Svein Erik Kristiansen er fornøyd med at kommunen kom så høyt i konkurransen, og sier at dette ikke hadde vært mulig uten all frivillighet og alle våre mange ildsjeler.

Presenterte Strandvatnet for alle
Kulturkonsulent og ordfører benyttet anledningen til å presentere prosjektet Strandvatnet for potensielle samarbeidspartnere som deltok på erfaringskonferansen. I anledning konferansen har vi utviklet en ny presentasjon av prosjektet, > se denne

Les mer på hjemmesiden til Norsk friluftsliv.

FriluftslivILLBanner

Tags: Friluftsliv