Ole er underveis

uvær

Vi har mottatt varsel om ekstreme værforhold under ekstremværet Ole.

Fylkesmannen i Nordland gitt følgende ekstremvarsel:

Nordland og Troms:
Lørdag morgen økning til vestlig og nordvestlig sterk storm 30 m/s. Lørdag ettermiddag og kveld nordvestlig og nordlig perioder med orkan 33 m/s utsatte steder i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms. Det blir også høye bølger inn mot kysten fra lørdag ettermiddag i området Vestfjorden-Lofoten-Vesterålen, og i kombinasjon med flo kan det gi lokalt ekstrem høy vannstand. Signifkant bølgehøyde vil komme opp i 12-14 m, med enkeltbølger opp mot 22-25 m.

Beskrivelse av værsituasjonen:
Lørdag ventes et kraftig lavtrykk i Norskehavet å gi perioder med nordvestlig full storm 25 m/s til sterk storm 30 m/s i Trøndelag, Nordland og Troms. Sentrum av lavtrykket vil treffe Troms og det ventes mest vind i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, hvor det kan komme perioder med orkan 33 m/s. Det blir også høye bølger inn mot kysten fra lørdag ettermiddag i området Vestfjorden-Lofoten-Vesterålen. Signifkant bølgehøyde vil komme opp i 12-14 m, med enkeltbølger opp mot 22-25 m. Tidspunktet for de høyeste bølgene sammenfaller med flo og kan gi lokalt ekstrem høy vannstand. Lavtrykket er ventet å gå noe lenger nord enn i gårsdagens prognoser, dette gir noe mindre vind i Møre og Romsdal. Vinden er fortsatt ventet å bli kraftig, fra lørdag ettermiddag er det ventet nordvest full storm 25 m/s. Dette er for lite vind til at det kvalifiserer til ekstremvarsel. Varselet følges heretter opp med obs-varsel i Møre og Romsdal. Høyfjellsområdene i Sør-Norge omfattes ikke av ekstremværplanen; det sendes derfor aldri ekstremværvarsel for disse områdene. Det advares likevel om svært sterk vind i fjellet i Sør-Norge. Det ventes nordvestlig storm 22-30 m/s, med orkan 33 m/s utsatte steder. Værsituasjonen vil bli fulgt opp med obsvarsler.

For mer informasjon om ekstremvær: http://www.met.no/Meteorologi/A_varsle_varet/Varsling_av_farlig_var/

Her er link til værvarsel på yr.no, vi antar at andre media vil ha oppdateringer om værsituasjonen.

Om det blir feil på strømnettet, er det lurt å undersøke info på kraftforsyningens >Facebookside.

Kommunedelsen følger utviklingen nøye, er det viktige forhold vi bør vite kan du kontakte:
* ordfører, tlf. 900 44 385
* rådmann. tlf 913 73 982

Vi håper selvsagt at vi blir så upåvirket av situasjonen som mulig, og anmoder alle om å ta sine forholdsregler.