Kommunereformen – Ingen ny debatt

veivalgAllerede i 1967 bevilget kommunestyret penger til å utrede kommunestrukturen.

Vi har foretatt et lite dykk i klipparkivet, og deler gjerne noen klipp med våre lesere. Dette som et lite apropos til dagens debatt.

Vi beklager at kvaliteten på utklippene ikke er av ypperste kvalitet, men så er disse heller ikke av ny dato.

ETS utklipp 1967

1967:
Daværende regionalplanråd for Ofoten foreslo en utredning for Ofoten-regionen, og kommunestyret vedtok med 10 mot 6 stemmer at Evenes skulle dekke sin andel av utgiftene.

Vi kjenner ikke til den videre prosessen, bortsett fra at utredningen ikke medførte noen endring av kommunestrukturen.

Neste klipp er fra 1971, da daværende kontorsjef Hegle foreslo en ETS-kommune (dette var før ETS.begrepet oppsto). Forslaget ble blankt avvist.

Evenes avvisning 1971

(Det tilhører historien at rådmannen foreslo det samme i 2005, også dette forslaget led samme skjebne.)

De neste avisutklippene kommer fra 1991, som vi ser er ETS tatt i bruk som samlebegrep på kommunene:

ETSpresseutklipp2wwwIII

ETSpresseutklippwwwI