Drop-in med gáhkko, gomba og mer

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

På markedsdagen på Evenskjer lørdag 23. august i forbindelse med matfestivalen HERSKO, kan du bli med på flere korte drop-in-kurs og prøvesmake forskjellig slags mat.

Fjellkvanne FotoGreta Huvva

Drop-in-kursene starter med 1 times mellomrom gjennom dagen, og temaet for kursene er samisk mat og samiske mattradisjoner. På drop-in-menyen finnes følgende kurs:

• Baking av gáhkko v/Anna Kuoljok
• Laging av gomba v/Stuornjárgga sámi duodji
• Laging av reinleverpostei v/Ellen Cecilie Triumf – dette kurset arrangeres både for barn 6–12 år og voksne
• Laging av blodpannekaker v/Laila Inga
• Urter og ville vekster v/Greta Huuva

– Gjennom drop-in-kursene kan besøkende få en kjapp og enkel innføring i laging av samiske matretter, oppskrifter på og ingredienser i rettene. Kursene er en fin start for de som ønsker å begynne å lage matrettene selv eller å samle urter og ville vekster, sier prosjektleder for márkomeannu#HERSKO, Ellen Berit Dalbakk.

Drop-in-kursene har ingen forhåndspåmelding. Deltagerne møter opp når kursene starter. Noen av kursene har begrenset antall plasser.

Les mer om de enkelte drop-in-kursene  og programmet for matfestivalen på markomeannu.no

Det er første gang matfestivalen márkomeannu#HERSKO arrangeres. Festivalen foregår torsdag 21.–lørdag 23. august i Skånland og Evenes. Festivalen består av matmarked, duodjimarked, samedans, kurs og bransjedag for reiselivsbransjen. Bak festivalen er det fem arrangører: Márkomeannu, Várdobáiki samisk senter og Árran lulesamisk senter, og reiselivsbedriftene Inga Sámi Siida fra Sortland og Njunjes fra Tysfjord.