Beredskapen trappes gradvis ned

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Siste: Politiberedskapen er fortsatt forhøyet, men politiets tilstedeværelse vil gradvis trappes ned fra tirsdag. Mer info.

Politiet gikk torsdag 24. juli ut med informasjon om at beredskapen er høynet etter trusselvurdering fra PST. Bakgrunnen er melding om planlagt terroraksjon mot Norge.  En del av tiltakene som politiet har iverksatt, vil være synlige for publikum. Folk vil merke den styrkede beredskapen ved at politiet blant annet er synlig tilstede ved grenseoverganger, togstasjoner og flyplasser.

Evenes kommune har hevet beredskap i henhold til vedtatte planer.  Vi har i dag tidlig rapportert status for den kommunale beredskap til Fylkesmannen i Nordland. Skulle det komme informasjon som gir grunnlag for skjerpet beredskap/ konkrete handlinger, så vil dette bli fulgt ytterligere opp fra kriseledelsen i kommunen.

Oppdatert informasjon om utviklingen i saken kan du lese på politi.no og kriseinfo.no

I rådet fra politiet som ble lagt ut på politi.no fredag kveld, heter det at delvis kontroll på indre Schengen-grenser gjør at nordiske borgere som skal ut og reise, må ha med pass eller førerkort, mens EU-borgere som skal ut og reise må ha med pass eller godkjent identitetskort.