sprsml

Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Feiertjenesten i Evenes

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

 

FeierbildeFeiing av piper for 2014 er godt i gang i Evenes.


Evenes kommune har som kjent satt bort deler av feiertjenesten til Harstad kommune. Feierne i Harstad brann og redningsvesen utfører den fysiske feiingen av pipene på boligene i kommunen. Vi har selv ansvaret for oppfølging av denne tjenesten, kundekontakt, registering, saksbehandling, fakturering og tilsynsarbeid på bolighus. Alt dette inngår i feiertjenesten.


Evenes kommune har vedtatt at feiertjenesten skal drives til selvkost. Alle kostnader for dette arbeidet skal dekkes gjennom innkreving av en årlig feieravgift fra alle abonnentene.

Vi gjør oppmerksom på at det gjennomføres behovsprøvd feiing i Evenes. Dette har Harstad Feiervesen ansvar for å vurdere.  Feierne fører kontroll med pipene og registrerer hvilke piper som må feies ofte og hvilke som kan ha redusert feiing.

Brannloven og eksplosjonsvernloven §11h har bestemmelser om feiing og tilsyn, og forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn kap 7 beskriver feiertjenesten, blant annet hvor ofte pipene skal feies, og krav til tjenesten. Pipene skal etter loven feies min hvert 4. år, men i Evenes vil det skje oftere.

Feieravgiften skal betales selv om det ikke pipa blir feid hvert år siden dette er vedtatt som en årlig avgift.

Brannsjefen i Evenes og Tjeldsund

 

Kommentarer   

0 #4 Jon Rotan 28-10-2016 02:08
Jeg sitter og ser på youtube fra statene om feing,,
Mange steder feier de fra innsiden i feieluka,,,Og man får kjøpt billig utstyr til jobben på feks,,ebay,,,De t jeg lurer på er hvorfor feiere ikke gjør dette istedenfor å nekte å gå opp på det de mener er farlige tak,,grunnet en hendelse..Isted en så setter lovverket igang en masse nye restriksjoner for å gi huseiere skyhøye regninger på utbedrnger,,,os v osv,,,Hva er unnskyldningen? Sysselsetting?. ..Må jeg i tillegg betale feieravgift enda jobben ikke gjøres hvis taket ikke er sikret godt nok ?..Jeg bare spør,,,
Siter
0 #3 hilgunn pedersen 06-06-2014 00:01
er ikke hjemme ,men stigen er satt opp og alt ok ,sotet tar jeg selv ut
Siter
0 #2 hilgunn pedersen 05-06-2014 23:58
jeg er ikke hjemme ,men stigen er satt opp og ovnen stengt ,sotet tar jeg selv ut
Siter
0 #1 Rigmor Nordstrøm 05-06-2014 15:57
Tenk så fint det hadde vært om varsel om feiing kom litt tidligere enn akkurat langt ut på dagen før. Nå er det andre året på rad at jeg ikke har klart å få opp en stige i tide. I 2013 kom jeg ikke hjem før dager etter feiingen, og i år ble det umulig for meg å klare det da jeg ikke fikk tid nok til å få avtalt om hjelp fra noen. Tidligere år mener jeg at varsel kom mye tidligere. Hva gjør jeg nå? Feiing også til høsten ?
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode