Ladestasjon for Elbil

El-bilVi oppfordrer lokale firma om å søke støtte for hurtiglader for elbiler.

Nordland fylkeskommune har vedtatt å støtte etablering av hurtigladere for elbiler med kr. 700.000. Fylkeskommunen ser for seg å støtte 7 stasjoner i Nordland, deriblant 1 i Evenes. Søknadsfristen er 15. mai.

Les mer om fylkeskommunens ordning > her

Evenes kommune hilser dette tiltaket velkommen da ladestasjon i Evenes vil øke rekkevidden for elbiler, og følgelig også bruken av disse. Kommunestyret vedtok følgende tiltak ved behandling av handlingsprogrammet i desember: "Legge til rette for økt bruk av el-bil med å stimulere til ladestasjon i Evenes".

Vi håper at lokalt næringsliv kjenner sin besøkelsestid, og søker støtte til etablering av hurtiglader. Dette har en klar miljøeffekt, og vil ytterligere sette Evenes sentralt på kartet. Vi kjenner ikke til kostnadene for hurtiglader, dersom fylkeskommunens tilskudd ikke er tilstrekkelig vil en også kunne søke næringsfondet om ytterligere støtte.