Ungdom med ansvar for UKM

Hovedbilde Ung arrangrUngdommen selv tar grep om årets UKM i ETS.

Onsdag 15. januar var Stig-Rune Holien fra Nordland fylkeskommune og Vegar Aglen fra URG- Ungdommens ressursgruppe - på plass på Evenes Rådhus for å lære ungdommer i ETS- kommunene mer om rollen som Ung arrangør.

Formålet er i første omgang å få arrangørkompetanse til å arrangere UKM i ETS. Videre håpes det på at de samme ungdommene kan benyttes som arrangører i andre konsepter, få oppdrag og ikke minst selv ta initiativ til å arrangere produksjoner de ønsker og brenner for.

Ungdommene viste stort engasjement og var tydelig på at de hadde fått en god kompetanse og lært nye flotte verktøy som vil være gull verdt på veien videre.

Som arrangør er det å jobbe godt i team avgjørende, ikke minst når tidspresset melder seg. Gjennom gruppeoppgaver ble ungdommene utfordret i å planlegge hvordan å arrangere et fiktivt UKM med alt det måtte innebære; budsjetter, produksjonsplaner, pr planer, booking av lokalet og bidragsytere, arrangementsplan, rekruttering, stageplot med mer.
Gruppearbeidet startet rolig og avbalansert, men temperaturen økte gradvis etter hvert som uforutsette utfordringer dukket opp, tidsfrister ble knappe og avgjørelser måtte tas raskt. Og kanskje har aldri kommunestyresalen i Evenes tidligere vært fylt med så energisk og engasjert ungt blod!

Frem mot årets lokalmønstring for ETS på Kongsvik Kulturhus, 14 – 16. mars vil ungdommene sammen med UKM kontaktene i ETS jobbe målrettet med planleggingen av det de håper blir det beste UKM i ETS. Og under selve mønstringen vil det være ungdommene som har hovedansvaret og de voksne vil være tilstede som veiledere. Med dette ønsker Evenes, Tjeldsund og Skånland og gi ungdomsmedvirkningen et løft og få vist frem det levende engasjementet.

(Bilder: Renate Skredlund)
Hovedbilde Ung arrangr
Bilde 2 Ung arrangr kurs Bogen
Fra venstre: Mariell Paulsen Andreassen, Maria Kvilstad, Kristoffer Nikolaisen, Frida Fredriksen