Rekordpåmelding av unge UKM-arrangører

UKM-i-ETSDet er rekordpåmelding av unge UKM arrangører i ETS.

Som kjent samarbeider ETS- kommunene (Evenes, Tjeldsund, Skånland) om den største kulturarenaen for ungdom, nemlig Ungdommens kulturmønstring (UKM). Med seg på laget har kommunekontaktene fra ETS vært så heldige å få hele 17 flotte, målbevisste og hardt arbeidende ungdommer, som har en ting til felles; ønsket om å jobbe frem UKM sammen. Målet til de voksne arrangørene er å gi ungdommene muligheten til å få arrangørerfaring. Dette av flere grunner; opplevelse av ansvar- mitt arbeid er viktig og jeg betyr noe, et målrettet aktivitets- og fritidstilbud, tilknytning til kommunen(e), mulighet for å sendes videre til fylkesmønstringen på Finnsnes som vil gi ytterligere arrangørerfaring, samt mulighet for videresending til landsmønstringen. Å ha jobbet med UKM er ellers veldig sosialt, sammensveisede og gøy, ifølge unge arrangører som har vært med i flere år.

Kursing
15. januar kommer en representant fra Ung i Nordland til Evenes for å holde et eget kurs for de unge UKM arrangører. Her vil ungdommene lære seg mange nyttige tips som de kan ta med seg videre på veien; hva er det som gjør et arrangement godt? Hvordan lager vi gode opplevelser for publikum og deltakere? Hvordan kan vi utvikle arrangementet?
Med seg på laget har kommunene ETS kulturskole, som blant annet har hovedansvaret for den tekniske delen, i tillegg til å ivareta ungdommer som er påmeldt som teknisk arrangør.

Årets lokalmønstring finner sted på Kongsvik Kulturhus, 14 – 16. mars 2014.

Til sist en oppfordring til alle ungdommer mellom 10-20 år: MELD DEG PÅ UKM i ETS 2014! Du kan bidra med teater, film, dans, et dikt, en novelle, sang, diablo, fotballtriksing, et fotografi, et bilde, et kunstverk, en skulptur og mye mye mer. Her setter kun fantasien grenser. Vi ønsker å se bredden av hva ungdom i ETS holder på med. Påmeldingen skjer på www.ukm.no.

På bildet (fra oppe til venstre):
Id Maren Bakkland, Joakim Nilsen, Frida Fredriksen, Maria Kvilstad, Janita Nilsen, Lars Huva, Amanda Bø Karlsen, Emilie Anfinsen, Mariell Paulsen, Malene Gundersen, Renate Skredlund, Tonje Bergersen, Kristin Andreassen og Victoria Holte.
Ikke til stede på bildet: Charlotte Paulsen, Viktoria Instanes Markussen, Kristoffer Nikolaisen og Silje Kristensen.

Ung arrangør møte 1

Foto: Linn-Eva Sæter