Forhåndsstemmingen i gang

Kjellaug KullbottenVi har åpnet for forhåndsstemming, Kjellaug Kullbotten var først ute i år.

Kjellaug uttalte til våre valgfunksjonærer at det var litt usikkert om hun kom til å være hjemme valgdagen, da er det viktig å være på den sikre siden. Ett synspunkt vi uten videre slutter oss til!

Kjellaug er ikke den eneste som har stemt i dag, til å være første dagen er vi fornøyd med antall besøk. Vi har imidlertid ikke kø, så er det tvil om du er hjemme på valgdagen tar vi gjerne imot flere velgere.

Om forhåndsstemming og åpningstider

Forhåndsstemmingen varer fra i dag og fram til fredag 6. september. I Evenes vil vi i denne perioden motta forhåndsstemmer hver dag (unntatt lø./sø.) mellom kl. 09:00 og kl. 15:00. I tillegg vil vi holde åpent lørdag 31. august fra kl. 10:00 til kl. 14:00.

Vi vil også ha langåpent torsdagene 29. august og 5. september til kl. 19:00.

Man kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet og er altså ikke avhengig av å forhåndsstemme i egen kommune. Ved forhåndsstemming utenfor egen kommune, er bruk av valgkort og stemmeseddelkonvolutt påbudt. Stemmeseddelkonvolutten legges i en egen omslagskonvolutt og oversendes til den kommunen hvor vedkommende er manntallsført. Ta hensyn til postgangen, og vær ute i god tid.

Dersom du forhåndsstemme i en annen kommune/fylke, vil det ikke være tilgjengelig ferdigtrykte stemmesedler for hjemfylket slik at man er avskåret fra å kunne nytte disse dersom man ønsker å gjøre endringer (endre rekkefølge eller stryke kandidater). Her kan du bruke en blank stemmesedler og påføre det partiet som man ønsker å stemme på.

På Evenes Syke- og bygdeheim vil forhåndsstemmegivningen foregå onsdag 4. september mellom kl. 11.00 og 14.00. Beboerne i omsorgsboligene vil også kunne forhåndsstemme her denne dagen.

Dersom du skal stemme ved begge valgene gjøres dette i 2 atskilte operasjoner.

Les mer om valget på > Regjeringens valgportal.