Gå tur med en forsker

Pia Heike JohansenEvenes er en av fem mindre kommuner i Nord-Norge som har hatt befolkningsøkning de siste fem år. Dette skaper interesse blant forskerne.

Derfor er vi med i en undersøkelse som har fokus på betydningen av natur og fellesskap i hverdagen. I undersøkelsen inngår spørreskjema som deles ut i butikkene i august, og for de som vil være med inngår et personlig intervju når Pia Heike Johansen besøker oss 12. - 14- august. De som vil være med må fylle ut spørreskjemaet, og tilføye navn og kontakt nummer. Man kan også fylle ut skjemaet uten at være med på intervju.

Det personlige intervju er en vandring på ca. 20 minutter, som den fastboende tilrettelegger i lokalområdet. Det som interesserer forskningen er det som er viktig for fastboende i hverdagen både i forhold til naturen og fellesskapet. PiaHeike Johansen vil filme og gjøre lydopptak mens dere går.

Forskningsprosjektet gjennomføres av Pia Heike Johansen, som har fått støtte fra det danske forskningsråd til undersøkelsen. Pia er ansatt på Syddansk Universitet, og for tiden gjesteforsker ved Nordlandsforskning i Bodø.

Spørresskjema fins på Bunnpris og Joker, og kan også lastes ned her: icon Spørreskjema - Betydning av natur og fellesskap (231.26 kB)

Du kommer altså i kontakt med Pia Heike Johansen gjennom å fylle ut spørreskjemaet som leveres i butikkene, og oppgi der at du vil delta på et intervju. Uavhengig av intervju håper vi at så mange som mulig vil fylle ut spørreskjemaet, det kan gi oss viktig informasjon med tanke på arbeid for økt bosetting i kommunen.