Forhåndsstemming fra 12. august

valgurneDen ordinære forhåndsstemmingen begynner mandag 12. august 2013.

Forhåndsstemmegivningen vil i år foregå i perioden mandag 12. august - fredag 6. september på rådhuset i Bogen.

I Evenes vil vi i denne perioden motta forhåndsstemmer hver dag (unntatt lø./sø.) mellom kl. 09:00 og kl. 15:00. I tillegg vil vi holde åpent lørdag 31. august fra kl. 10:00 til kl. 14:00.

Vi vil også ha langåpent torsdagene 29. august og 5. september til kl. 19:00.

Man kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet og er altså ikke avhengig av å forhåndsstemme i egen kommune. Ved forhåndsstemming utenfor egen kommune, er bruk av valgkort og stemmeseddelkonvolutt påbudt. Stemmeseddelkonvolutten legges i en egen omslagskonvolutt og oversendes til den kommunen hvor vedkommende er manntallsført. Ta hensyn til postgangen, og vær ute i god tid.

Dersom du forhåndsstemme i en annen kommune/fylke, vil det ikke være tilgjengelig ferdigtrykte stemmesedler for hjemfylket slik at man er avskåret fra å kunne nytte disse dersom man ønsker å gjøre endringer (endre rekkefølge eller stryke kandidater). Her kan du bruke en blank stemmesedler og påføre det partiet som man ønsker å stemme på.

På Evenes Syke- og bygdeheim vil forhåndsstemmegivningen foregå onsdag 4. september mellom kl. 11.00 og 14.00. Beboerne i omsorgsboligene vil også kunne forhåndsstemme her denne dagen.

Dersom du skal stemme ved begge valgene gjøres dette i 2 atskilte operasjoner.

Les mer om valget på > Regjeringens valgportal