Nytt klatrestativ

Klatrestativ 1Takket være innsats fra foreldrene er det klatreglede i Liland barnehage.

- Det har vært gøy! sier primus motor Birgitte Rørvik Bruun om prosessen med å få finansiert klatrestativet som nå ruver grunnen ved barnehagen. Initiativet til å sette opp et klatrestativ kom fra barnehagens foreldregruppe, som syntes barna fortjente noe å klatre på siden det ikke finnes noen brukbare klatretrær inne på barnehageområdet.

Spleiselag
- Pengene har foreldregruppa samlet inn gjennom flere runder loddsalg, innsamlingsbøsser rundt omkring i kommunen og gaver fra sponsorer, privatpersoner og fond, sier Rørvik Bruun. Og det er ikke småpenger det er snakk om. Hele 80.000 kr. kostet klatrestativet. - Og så kom monteringen i tillegg. Heldigvis fikk vi til et spleiselag mellom barnehagen, foreldregruppa, Evenes kommune, Høgås transport og Mesterbygg. Dermed fikk vi satt opp klatrestativet i god tid før starten på nytt barnehageår. Det er vi veldig godt fornøyd med. Stor takk til alle som har bidratt, avslutter Rørvik Bruun.

Fornøyd
Også de små klatremusene så ut til å være meget fornøyd med resultatet. Både stigene, tunnellen og skliene ble nøye undersøkt og falt tydeligvis i smak : - I mårra ska æ klatre hele uka! lød en av kommentarene.

Flott innsats
Herfra benytter vi anledningen til å takke foreldrene for innsatsen, som gir barna et enda bedre tilbud i barnehagen.

Klatrestativ 1

Sklia prøves ut, både oppover og nedover.

Klatrestativ 2

Ulrikke på vei opp en av stigene på klatrestativet.

Klatrestativ 3

De yngste deltagerne på dugnaden : Ulrikke, Ragna og Snorre.

Klatrestativ 4

En siste foreldredugnad måtte til for å få klatrestativet på plass. Til høyre primus motor Birgitte Rørvik Bruun.
(Alle bilder: Sigrid Schrøder)