Skilting i Evenesvika

camping forbudtVi informerer om bakgrunn for vår skilting i Evenesvika og -tangen.

På bakgrunn av oppslag i media i det siste ser vi grunn til å orientere om følgende:

Evenesvika og halve Evenestangen er et statlig sikret friluftsområde, som Evenes kommune har forvaltningsansvaret for. Etter økt tilrettelegging opplevde vi også økt campingaktivitet, særlig i vika hvor det er lagt til rette med toalett, grillplass, utebenker og lekeapparat. Vi har hatt stort påtrykk fra publikum som hverken fikk benyttet friområdet ved Evenesvika eller parkert ved Evenestangen for å besøke krigsminnene, monumentet Steinkirka eller fiske fra odden. Resultatet er at besøkende parkerte langs hovedveien, med de trafikale utfordringer dette medfører. Og årsaken var at campingvogner og bobiler brukte området i dagesvis.

Vi kan selvsagt forstå ønske om å bruke området til camping, for det er en idyll!

For å øke allmenhetens tilgang til statlig sikret friluftsområde har vi satt opp skilt om "camping forbudt". Vi er selvsagt inneforstått med at disse skiltene ikke er på listen over vedtatte skilt for Norge. De er del av en rekke skilt som benyttes enten til informasjon, eller for å henstille til bruk av et område. Dette medfører selvsagt at vi f.eks. ikke kan bøtelegge de som eventuelt velger å campe tross vår anmodning.

Skiltene er altså kommet opp etter henstillinger fra publikum, for å øke tilgjengeligheten til et statlig sikret friluftsområde. Det er flere plasser like ved siden av Evenestangen hvor det er mulig å overnatte med bobil eller campingvogn, fra vår side har vi ikke til hensikt å begrense muligheten til å campe der. Vi ønsker alle besøkende velkommen til Evenes uansett hvordan de reiser hit, for bobiler og campingvogner har vi lagt til rette med utslippstillatelse for tømming av toiletter to plasser i kommunen.

Det er rådmannen som har besluttet å sette opp skiltene ved Evenesvika og Evenestangen.