Tur til Å i Lofoten

rorbuerDen Kulturelle Spaserstokken inviterer til tur til Å i Lofoten 24. og 25. juni.

Om turen

På årets tur tilbyr vi følgende opplevelser og aktiviteter:

Norsk Fiskeværsmuseum, Å i Lofoten
(http://www.lofoten-info.no/nfmuseum/norsk/ )

-fiskevrsmuseum

Dette er ikke et utstillingsmuseum, men et museum som viser livet i fiskeværet slik som det var. Vi får anledning til å besøke og smake på varene i det gamle bakeriet fra 1844. Dette forsynte hele fiskeværet på Å med brødvarer.

Trandamperiet fra 1850 er restaurert og satt i drift, og er vi heldige bys det også på smaksprøver. Stornaustet viser båter og redskaper slik de var, og i smia får vi se og kjøpe produkter som også ble produsert der tidligere.

Og selvsagt har har museet en intakt rorbu fra 1880-tallet. Denne skal vi heldigvis ikke bo i....

Dette var noen få smakebiter av det som Norsk Fiskeværsmuseum på Å har å tilby.

Dagmars dukke- og leketøymuseum, Antikk- og bruktbutikk
(http://www.lofoten-info.no/sakrisoy/ )

Dagmars-dukkemuseumDette er det første av sitt slag i Norge, og ble åpner i 1992. Her vil kanskje flere av oss finne gjenstander som vi husker igjen fra tidlige tider.

I etasjen over museet har Dagmar butikk med salg an antikke og brukte saker.

Dagmar holder til på Sakrisøy ved Reine.

Glasshytta og keramikktårnet, Vikten

Glasshytta på ViktenGlassblåser Åsvar Tangrand.
Kunsthåndverk i resirkulert glass med ulike farger og innlagt kvartz fra Lofotfjellene. Glassblåserverksted fra 1977.
Glasshytta åpnet i 1992.
Keramikktårnet åpnet i 2000: kunsthåndverk i keramikk.

Overnatting, Å Rorbuer & Brygga restaurant

rorbuerRorbuanlegget er del av Norsk Fiskeværsmuseum, se oversiktsbilde i omtale av dette. Rorbuene er restaurerte. Vi tilbyr overnatting i rorbuer og bryggerom, rom fra 2 til 4 personer.

For å gjøre det enkelt har vi beregnet og tar gjennomsnittspris per sengeplass, inkl. frokost.

Opplys gjerne ved påmelding om det er noen du helst ønsker å dele rom med. Vi avtaler fordeling på rom under bussturen. Brygga restaurant er i brygga nærmest på bildet, noen av bryggerommene i etasjen over.

Den kulturelle spaserstokken dekker bussturen og alle inngangsbilletter.

Du betaler kr. 450,- i egendel, dette dekker overnattingen og frokost. Resten av maten under turen betaler den enkelte delv. Egenandelen kreves inn av Evenes kommune etter turen.

Program:

(Klokkeslett er foreløpige og veiledende)

Mandag 24. juni 2013:
09:00 Avgang buss fra Bunnpris i Bogen. Vi stopper for å ta på folk ved ESB på Liland og på Truckstoppen, Nautåa. Ønskes annen plass for påstigning, meld fra ved påmelding.
12:00 Svolvær, stopp for enkel lunsj og andre nødvendige ærend.
13:00 Avgang fra Svolvær
15:00 Ankomst Å. Innsjekking m.m.
15:30 Omvisning på Norsk Fiskeværsmuseum på Å. Felles spasertur for de som ønsker det.
20:00 Felles middag på Brygga restaurant.
God natt

Tirsdag 25. juni 2013:
Frokost
10:00 Avgang fra Å
10:30 Ankomst Dagmars dukke- og leketøysmuseum. Antikk- og bruktbutikk. Sakrisøy ved Reine.
11:45 Avgang fra Dagmar
12:00 Ramberg, enkel lunsj og andre nødvendige ærend.
13:00 Ankomst Vikten, Glasshytta og keramikktårnet.
14:30 Avgang fra Vikten
En stopp på hjemveien for kaffe, vaffel og beinstrekk
18:00 Hjemme, takk til alle for en trivelig tur.

Påmelding og påmeldingsfrist:

Påmelding skjer til eller til rådhusets ekspedisjon, telefon 76 98 15 00. Opplys om følgende ved påmeldingen:

Navn:
Adresse:
Telefonnummer:
Hvor du ønsker å gå på bussen:
Evt. behov for bistand under turen:
Kan tenke meg å bo sammen med:

Påmeldingsfrist er 15. juni, og her gjelder «først til mølla». Så nøl ikke for lenge med å melde deg på, vi antar at det blir rift om plassene.

Andre opplysninger

Denne informasjonen dekker neppe alt som alle lurer. Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med Steinar Sørensen på telefon 76 98 15 00 (legg gjerne igjen beskjed om han ikke er tilgjengelig) eller på epost: .

Vel møtt til trivelig tur.