De beste hopperne

hoppetau 2Våre elever i 7. klasse ved Liland skole er fylkets beste hoppere.

De vant nemlig Nasjonalforeningen for folkehelsens hoppetaukonkurranse i Nordland. Elevene i 7. klasse hoppet 1 time og 42 minutter hver dag under konkurransen. Ingen dårlig prestasjon!

Målet med "Hopp for hjertet" er å vise hvordan fysisk aktivitet er både morsomt og sunt, og bidra til å forebygge hjerte- og karsykdom. Konkurransen er åpen for alle elever på 4. - 7 . trinn og avholdes i april. Elevene får poeng når de bruker friminutt eller 10 minutter av en undervisningstime til å hoppe tau. I to uker i april konkurrerte over halvparten av landets barneskoler om å hoppe mest mulig tau i løpet av skoledagen. På landsbasis har deltakerne i gjennomsnitt hoppet 34 minutter hver dag. De tre klassene som i år hoppet aller mest hoppet en time og 50 minutter daglig. Bare 8 minutter mer enn våre elever.

- Dette er en gladsak, sier en hoppende glad ordfører Jardar Jensen som særlig setter pris på at våre barn og unge utmerker seg. At denne gode nyheten faller sammen med 17. mai setter en ekstra spiss på prisen.

Premien ble torsdag 16 mai delt ut av leder Unni Glad og sekretær Birgit Vatndal i Nasjonalforeningen for folkehelsens fylkeslag i Nordland. Premien var på 2000 kr, i tillegg fikk klassen en diplom.

hoppetau 2

hoppetau 1