Stopp nettmobbing

nettmobbing

Evenes kommunestyre har vedtatt 0-toleranse for mobbing, selvsagt gjelder dette også mobbing på nett.
Kommunestyret er valgt til å beslutte på lokalsamfunnets vegne, da oppfatter vi at lokalsamfunnet ikke godtar mobbing i noen form.

Dessverre ser vi økende tendens til mobbing via nett og sosiale medier, og vi går derfor ut med denne henstillingen. Vi håper at både unge og voksne vurderer egen nettatferd, og endrer denne om nødvendig. Her bør den voksne generasjonen gå foran med godt eksempel, dessverre ikke alltid tilfelle.

Vi ser en økende tendens også blant våre unge i Evenes. Rektor Kjersti Markusson ved Liland skole har nylig sett seg nødt til å henvende seg med brev til samtlige foresatte til elever fra 4. årstrinn og oppover.

- Vi har som kjent et generelt forbud mot bruk av mobiltelefoner i skoletida. Vi prøver også å følge med på om elevene er på nettsteder de ikke skal i skoletida. Blant annet pga faren for mobbing. Men skolen kan ikke kontrollere eller sanksjonere det som skjer utenfor skoletida.

Overtrampene skjer som regel da, gjerne på nattestid. Vi har eksempler på at våre elever har chattet eller spilt online til langt på natt og vært tilsvarende "redusert" dagen etter.

Vi ser og hører om grove omtaler og skittkasting om og til hverandre, sier rektor Markusson bl.a. i henvendelsen til foresatte.

Vi slutter oss til anmodningen om at foresatte tar dette opp med barn og unge, og viser til nyttige nettsteder om emnet: