Etiske retningslinjer

etikk

Evenes kommunes etiske retningslinjer (pdf-format).

Utkast til retningslinjer omfatter både ansatte og våre folkevalgte, og består også av en etikkplakat og varslingsplakaten.

Evenes kommune er ansvarlig for bl.a. grunnleggende velferdstjenester og forvalter store ressurser på vegne av fellesskapet. Kommunen er gitt makt som forvalter av en rekke lover og forskrifter. Det er derfor viktig at handlingen til folkevalgte og ansatte gjenspeiler høy etisk bevissthet. Befolkningens tillit er en forutsetning for et godt fungerende lokaldemokrati.

Av samme årsak inviterer vi også våre innbyggere til å komme med innspill til etisk standard for Evenes kommune. Dette kan gjøres ved å legge til kommentar under denne artikkelen eller ved å > sende epost. Du kan også kontakte den du føler vil bringe dine synspunkter videre til beslutningstakerne.

Utkastet vil bli drøftet i det offentlige rom, blant våre ansatte og i politiske partier før de fremmes for beslutning i kommunestyret.

Last ned > Utkast til etiske retningslinjer : pdf  Etiske retningslinjer - Utkast (194.17 kB) , eller last ned i et > format hvor du blar direkte (FlipSnack).