Program for Ordførerens tur

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

vassbotn ordfrerens tur 2012

Med fokus på 100 år med kraft-produksjon i Evenes geleider ordfører Jardar Jensen oss til Vassbotn på Kulturminnedagen tirsdag 11. september.

Av alle bygg tilknyttet kraftstasjonen er det bare rørgatefundamenter som står igjen, men vi ser godt tuftene etter de andre byggene.
Program for dagen:
Kl. 16.30 Vi går fra Niingen Kraftstasjons parkering og innover til Vassbotn. Båtskyss for de som trenger det. Se nedenfor.
Kl. 17.05 Asbjørn Pettersen forteller om den gamle kraftstasjonen og kraftproduksjonen i Evenes fram til 2. verdenskrig.
Kl. 17.30 Turen går videre til Evenes mest populære turmål, gapahuken i Vassbotn. Her er Evenes Turlag vertskap. Ofoten Friluftsråd spanderer pølser og saft.
Kl. 18.15 Retur til Niingen Kraftstasjon.
Kl. 19.00 Kraftstasjonen holder åpent og byr på kaffe og noe godt til. Geir Haukebøe, daglig leder Niingen Kraftlag, gir oss et innblikk i kraftproduksjon etter 2. verdenskrig.

NB! Båtskyss.For de som er dårlig til beins besørger Bogen Grunneierlag båtskyss fra Niingen Kraftstasjon til stranda nedenfor tomta til den gamle kraftstasjonen. Herfra er det greit å gå opp til kraftstasjonstomta. (Niingen Kraftlag har ryddet skog og kratt fra stranda via kraftstasjonstomta og til første rørgatefundament. På kraftstasjonstomta vil Ofoten Friluftsråd sette ut et par benker.) Båtskyss retur .

Alle er hjertelig velkommen til å bli med!

Arrangementet er et samarbeid mellom Niingen Kraftlag, Evenes Kraftforsyning, Evenes Turlag, Bogen Grunneierlag, Ofoten Friluftsråd og Evenes kommune.

kraftstasjonen bilder