Informerer om flystasjonen

flystasjon portStortinget vedtok 14. juni å etablere Evenes som fremskutt base for F-35, nå kommer den første informasjonen.

Forsvarsbygg er ansvarlig for planleggingen og etableringen av den fremskutte basen. I samarbeid med kommunene er det viktig å informere omgivelsene om Forsvarsbyggs rolle, oppdragets omfang, status for planleggingen og samarbeidet med kommunene. Vi ønsker å legge opp til at berørte, naboer og innbyggere for øvrig kan stille spørsmål til både Forsvarsbygg og kommunene.

ETS-kommunene, Luftforsvaret og Forsvarsbygg inviterer nå til åpne møter:

Tårstad, Bygdehuset Solbakken, onsdag 5. september kl. 17:30 – 19:00.

Trøssemark, Lavangseidet Grendehus, onsdag 5. september kl. 20:00 – 21:30.

Vi tror at noen som antar å være mest berørt vil sitte igjen med spørsmål også etter de åpne møtene, og vi har derfor åpen kontordag:

Torsdag 6.september mellom kl. 09:00 og 12:00 på Evenes Rådhus, møterom 1.etg.

Representanter fra kommunene og Forsvarsbygg er til stede for å svare på spørsmål i forbindelse med den planlagte utbyggingen. En trenger ikke bestille time for forhånd, men litt ventetid kan påregnes avhengig av interesse.

Vi ønsker å bidra så godt vi kan med informasjon til våre innbyggere etterhvert som planleggingen går fram. Er det informasjon som savnes, nøl ikke med å melde fra.