Ordførerens tur går til Vassbotn

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

kraftstasjonen bilder

Rydding av kratt pågår i forkant av Ordførerens tur som går til Vassbotn tirsdag 11. september.

På oppfordring fra friluftsrådet, har ordførerne i Ballangen, Narvik, Tjeldsund og Narvik invitert og gjennomført kommunenes innbyggere på tur. Turene har variert fra fra fjellrurer til skogsturer.
Og nå 11. september vil Evenesordfører Jardar Jensen invitere på innbyggere og andre på tur til Vassbotn.
100 år med produksjon av kraft i Evenes markeres denne dagen. I tillegg besøker vi Evenes mest besøkte turmål, gapahuken i Vassbotn.

Program for dagen:
Kl. 16.30  Vi går fra Niingen Kraftstasjons parkering og innover til Vassbotn.
Kl. 17.05 Asbjørn Pettersen forteller om den gamle kraftstasjonen, rørgata og starten på kraftproduksjonen i Evenes og fram til 2.verdenskrig.
Kl. 17.30 Turen går videre til Evenes mest populære turmål, gapahuken i Vassbotn. Her er Evenes Turlag vertskap. Ofoten friluftsråd spanderer pølser og saft.
Kl. 18.15 Retur til Niingen Kraftstasjon.
Kl. 19.00 Kraftstasjonen holder åpen og serverer kaffe med noe godt til. Geir Haukebøe, daglig leder Niingen Kraftlag, gir oss et innblikk i kraftproduksjon etter 2. verdenskrig og fram til idag.

Alle er hjertelig velkommen til å være med!

Arrangementet er et samarbeid mellom Niingen Kraftlag, Evenes Kraftforsyning, Evenes Turlag, Ofoten friluftsråd og Evenes kommune.