Kultur- og miljøprisen til Kjellaug Kullbotten

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

kjellaug kullbotten 2011

Under kommunestyremøtet idag ble Kultur- og miljøprisen tildelt Kjellaug Kullbotten.

- Kjellaug Kullbotten har ikke bare vært med i bygdeboknemnda i hele 31 år, hun har vært leder for bygdeboknemnda og ansvarlig redaktør for Fimbul i alle disse årene. Med dette har hun gjort en formidabel innsats for å ta vare på og formidle vår lokalhistorie og får Kultur- og miljøprisen for dette, uttalte ordfører Jardar Jensen under overrekkelsen. Hun bidrar også til kultur og miljø i Evenes ved sitt engasjement i Evenes Husflidslag og Venneforeninga på ESB.

Prisen besto av en gavesjekk på kr. 3000, et fotografi av Helge Opdal kalt "Lofotfjell" og selve prisen.

Kjellaug fortalte om oppstarten til bygdeboknemnda og nevnte Fimbulutgaven fra 1982 der man tipses om aktuelt stoff til Fimbul. Hun informerte om at dette gjelder idag også. Avslutningsvis gjenga hun en historie om prost Andersen der han hadde komtakt med de som hadde gått bort.

På bildet ser vi Kjellaug Kullbotten, ordfører Jardar Jensen og resten av kommunestyret stilt opp for fotografering av Fremovers journalist Ragnar Bøifot. Foto: Unn Kristin Laberg

kjellaug kulturprisen 2012