Forsvarets langtidsplan

f-35-lightning-iiRegjeringen lanserte i dag langtidsplan for forsvaret med Evenes som framskutt operasjonsbase.

I pressemeldingen heter det bl.a.:

Det vil etableres en fremskutt operasjonsbase på Evenes med permanent tilstedeværelse av kampfly for å ivareta suverenitetshevdelse gjennom QRA (Quick Reaction Alert), og for å ha kortere reaksjonstid i nordområdene. Den fremskutte basen vil også benyttes for trening og øving. Dette er et basevalg som totalt sett er sikkerhetspolitisk mest fornuftig og økonomisk akseptabelt, i tillegg til at det har best utviklingsmuligheter på sikt.

Vi vil oppdatere med mer informasjon etterhvert som dette foreligger, så langt er ikke antall fly på Evenes fastlagt.

Proposjonen konkluderer med slikt forslag til vedtak:

Forsvarets fremtidige kampflybase utvikles på Ørland flystasjon med en kampflyskvadronstruktur bestående av 331 skvadron og 332 skvadron. 338 skvadron legges ned. Det etableres en fremskutt operasjonsbase ved Evenes. Bodø hovedflystasjon legges ned. Luftforsvarets styrkeproduksjon tilknyttet luftvern og basesett flyttes til Ørland.

Meldingen omtaler støybelastning på nivå med det som før er presentert for F-16. Evenes kommune vil orientere våre innbyggere og andre interesserte så snart vi selv får informasjon ut over dette.

Les langtidsplanen her eller last ned hele meldingen i pdf.

jardar f35

Statssekretær Roger Ingebriktsen presenterte forsvarte langtidsplan på Evenes i dag, og overrekker Jardar modell av F-35. Samtidig berømmet han Jardar for langvarig og etterrettelig arbeid for Evenes Flystasjon.