Folkehelseprofil for Evenes

helseFolkehelseinstituttet presenterte i dag folkehelseprofiler for alle landets kommuner. Her kan du lese profilen for Evenes.

Folkehelseprofilene skal hjelpe lokale myndigheter til å skaffe seg en oversikt over folkehelsetilstanden i kommunen, og gir de store linjene.

Ny folkehelselov trådte i kraft fra 1. januar i år, to av de store spørsmålene som kommunene skal finne svar på er:

Hvordan er helsetilstanden hos innbyggerne kommunen?
Hva bør kommunen gjøre for å forbedre den?

Kortversjon av folkehelseprofilen for Evenes: pdf  FolkehelseProfil Evenes 2012 (327.28 kB)   Denne viser at Evenes har utfordringer på flere sentrale områder.

Les mer på > folkehelseinstituttets hjemmeside.

Det er også utviklet en statistikkbank, her kan den enkelte kan finne ytterligere informasjon. > Til Statistikkbanken.

Mindre kommuner vil ikke finne tall for alle temaområder i statistikkbanken og folkehelseprofilene. Det skyldes både personvern og at tallgrunnlaget kan være for spinkelt til å gi meningsfylt statistikk.