Øvelse Atom 2011

atom_1Evenes og Tjeldsund kommuner deltok tirsdag i denne uka på øvelse Atom 2011.

Dette er en beredskapsøvelse som Fylkesmannen i Nordland arrangerte. Øvelsen ble gjennomført på Norges Brannskole på Fjelldal. Kriseledelsen fra begge kommuner deltok på øvelsen, sammen med representanter fra Sivilforsvaret og Fylkesmannen. Kriseledelsen ledes av ordførerne i hver kommune, og består ellers av ledere fra forskjellige avdelinger og fagområder i kommunen. Evenes og Tjeldsund kommuner har fra før et nært samarbeid, og det falt svært naturlig at begge kommuner øvde beredskap sammen.

Både Evenes og Tjeldsund kommuner har beredskapsplaner for større hendelser. Som en del av denne planen har vi egen plan for atomberedskap. Øvelsen ble gjennomført som en såkalt papirøvelse, hvor vi gjennomgikk et tenkt scenario som brann i et atomkraftverk i et naboland, med spredning av røyk mot Nord Norge. Vi drøftet hvordan kommunens kriseledelse ville takle en slik situasjon skritt for skritt. Vi fikk god veiledning av Fylkesmannen, god informasjon om Sivilforsvarets oppgaver og hva de kan bidra med i en slik situasjon.

- Nyttig kunnskap, av den sorten vi håper ikke å få bruk for.

Bilder fra øvelsen (alle bilder: Ole Øystein Lindebø):

atom_2

atom_3