Tonje fikk kulturprisen

tonje kultur og miljpris 2010_72Hjemkommunen hedret vår alles Tonje Unstad med årets kulturpris.

Prisen ble delt ut under årets siste kommunestyremøte.

Tonje Unstad vant nylig Spellemannsprisen i kategorien viser. Hun ga i fjor ut platen "Æ ror  aleina" som har høstet svært gode kritikker. I 2006 ga hun ut debutplata "Sett" på Kirkelig Kulturverksted, og har siden levd av å gjøre konserter og skrive sanger. Hun har skrevet tekst til filmmusikk og bidrar med vokal på den Norske 3Danimasjonsfilmen "Elias og Kongeskipet". I tillegg har hun vært på turnéer med bl.a. Jan Eggum i regi av Rikskonsertene.

Ordfører Jardar Jensen vektla i sin tale at Tonje profilerer hjemkommunen på en fremragende måte, og utnevnte henne like godt til offisiell ambassadør for Evenes kommune.

Prisen består av diplom, en gavesjekk og et kunstverk av en lokal kunstner. I år var dette laget av Birger Gulljord.

Tonje takket for prisen. Hun sa at hun fortsatt savnet Evenes, som hadde vært en fin kommune å vokse opp i. Flere av hennes sanger har hentet inspirasjon fra Liland og landskapet rundt Liland. Tonje har fått mange priser i det siste, men pris fra hjemplassen rager selvsagt høyt.

I tillegg kvitterte selvsagt med noen låter fra sin siste plate. Hele Kommunestyret stemte i " æ orka ikkje". Men det var før budsjettdebatten.