Utstillingsåpning på Várdobáiki

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

Ernst72
Utstillingen med Ernst Thomassens akrylmalerier Cast a Somersault (Slå en saltomortale) åpner fredag 12. november kl. 15 på Galleri Várdobáiki, Várdobáiki samisk senter ved Truckstopen.
Ernst Thomassen, født 1966, vokste opp i kommunene Skånland og Tysfjord, og bor nå sammen med familien i Kjønna i Skånland kommune. Han maler i akryl og er selvlært. Thomassen forteller at han startet på slutten av 80-tallet, og har utøvd teknikken i rundt 20 år. Han bruker ofte en del skjult symbolikk og samiske undertoner i bildene. Inspirasjonskilder kan være for eksempel naturen, en tanke, en opplevelse, en følelse, drømmer, mennesker, dyr og annet. Og sist men ikke minst er lyset en viktig inspirasjonskilde forteller han.

Thomassen har hatt separatutstilling på Universitetet i Tromsø i fjor; den besto av digitaliserte akrylmalerier. Utstillingen Catch a Glimpse (Få et glimt) ble vist i Narvik i tilknytning til NSR Landsmøtet i år.

ernstbilde72