Hvor godt er lokaldemokratiet?

klubbeHvor godt er lokaldemokratiet i Evenes? Her kommer en rapport fra en undersøkelse foretatt blant innbyggere og folkevalgte.

Undersøkelsen er foretatt av KS, hele Kommunestyret og 150 av våre innbyggere er spurt. Kartleggingen gir oss både informasjon og nye problemstillinger som er nyttige når vi skal arbeide for å bli enda bedre. Rapporten vil bli forelagt Kommunestyret for debatt i kommende møte, innbyggerne kan i første omgang gi sine synspunkt ved å gå inn på "Legg til kommentar" under denne artikkelen.

Her er noen data fra undersøkelsen:

• I Evenes kommune mener et lite flertall av innbyggerne at særinteresser får gjennomslag i kommunen, mens et knapt flertall av folkevalgte synes at fellesinteressene går foran særinteresser.
  • Både folkevalgte og innbyggere er godt fornøyd med kommunens jobb med å informere om hvilke saker som diskuteres i kommunepolitikken.
  • De folkevalgte mener at hvilke partier som sitter ved makten spiller en rolle for kommunens politikk, mens et flertall av innbyggerne mener at hvem som sitter ved makten ikke spiller så stor rolle for kommunens politikk.
  • Innbyggerne er godt fornøyd med kommunens tjenestetilbud, mens folkevalgte er betydelig mindre tilfredse med tjenestetilbudet.
  • Både folkevalgte og innbyggere er delt på midten i synet på om kommunen gjør en god jobb med å informere innbyggerne om hva man får igjen for skattepengene.
  • Både folkevalgte og innbyggere synes de folkevalgte tar hensyn til innbyggernes synspunkter.

Data fra Evenes er gjennomgående sammenliknet med data fra andre mindre kommuner.

Vi håper at leserne kan gi oss bidrag til hvordan vi kan ble enda bedre. Skal vi i fellesskap utvikle lokalsamfunnet er kvaliteten på lokaldemokratiet en viktig forutsetning.

Les rapporten her.