Nye landsmenn

innvandrereKommunestyret har tidligere vedtatt å bosette inntil 20 flyktninger, de første fire kommer hit den 24. juni fra mottak i Vadsø .

De fire som ankommer Evenes 22. juni kommer alle fra Eritrea, og har familie i hjemlandet. Når sak om familiegjenforening er behandlet om minimum ett års tid, vil vi også ha 4 nye familier i kommunen.

De enkeltpersoner eller lag / foreninger som ønsker å medvirke til god velkomst og introduksjon i Evenes kan kontakte flyktningekonsulent Sigmund Zylla. De fleste av de fire som ankommer neste uke behersker engelsk, så inntil innvandrerne lærer seg noe mer norsk kan engelsk benyttes ved kontakt.

Den første tiden i Evenes vil gå med til å orientere seg og gjøre seg kjent hos oss.

I neste omgang vil opplæring i norsk med samfunnskunnskap, språk- og arbeidstrening samt etablering i egen bolig og arbeid ha hovedfokus.

Evenes kommune har laget tjenestebeskrivelser for dette arbeidet, og også vedtatt eget introduksjonsprogram.