Koronaoppdatering 10.12.20

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Hjem til jul? Her kommer nyttig informasjon til både innbyggere og besøkende.

Kommunen anbefaler at personer som over tid har oppholdt seg i områder med høyt smittetrykk og som kommer til Evenes kommune i julen om å teste seg 2 dager før avreise slik at de vet om de er smittet med Covid-19 før avreise. Fram til avreisedagen og under reisen ber vi om at alle forholdsregler tas for å unngå å utsette seg for smitte. Dersom prøvesvar ikke foreligger før avreise, anbefaler kommunen at man går i frivillig karantene fram til negativt prøvesvar foreligger.

Personer som utvikler symptomer mens de er på besøk i Evenes må ta kontakt med ETS medisinske senter for testing. Ta kontakt for å avtale testing på pandemitlf: 902 84 955 – åpen hverdager mellom kl. 08.30 – 11. Du må være i karantene inntil prøvesvar foreligger og man er symptomfri.

Åpningstider for testing ved ETS medisinske senter i julen:

ETS medisinske senter tester til og med lille julaften 23.12.2020.

ETS medisinske senter er også åpne for testing i romjula: 28, 29 og 30/12.

Senteret er stengt for testing 24-27 desember, nyttårsaften samt 1 og 2 januar.

Personer som utvikler symptomer på Covid-19 på de dagene legekontoret er stengt, må ta kontakt med legevakta. Legevaktslegen vurderer videre oppfølging.

Koronavaksinasjon

Kommunen er igang med planleggingen av koronavaksinasjon i 2021. Vi har et tett samarbeid med ETS medisinske senter og kommuneoverlegen i dette arbeidet. Kommunen har fått signaler om at vi vil motta vaksinene tidlig på året. Det vil bli gitt nærmere informasjon etterhvert

Regjeringen har laget nasjonale råd for hvordan vi best mulig kan gjennomføre jule- og nyttårsfeiringen og samtidig ivareta smittevernet.  Julerådene gjelder fra og med 23.12.2020 til og med 1.1.2021