Anbefaling fra Evenes kommune

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Smittestatus i landet er fortsatt stigende. Evenes kommune har følgende anbefalinger i tillegg til gjeldende nasjonale anbefalinger:

Tilreisende fra områder med høyt smittetrykk:
- Alle som kommer tilreisende til Evenes fra regioner med høyt smittetrykk anbefales å teste seg for Covid-19 ankomstdagen eller dagen etter ankomst. Ring pandemitelefonen 902 84 955 for å avtale tidspunkt for testing. Telefonen er åpen hverdager i tidsrommet 08.30 - 11.30. Testing gjennomføres selv om det ikke foreligger symptomer på Covid 19.
- Evenes kommune anbefaler at voksne og skoleelever over 12 år bruker munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde 1 meters avstand.

Utleie av rom til karantene og isolasjon

Bedrifter / private som leier ut rom bør avklare med kommunen først dersom arbeidsgivere med utenlandsk arbeidskraft ønsker å inngå private avtaler om karantene eller isolasjon i deres lokaler. Kommuneoverlegen vil vurdere om smittevernreglene kan ivaretas på en tilstrekkelig god måte og gi råd i forhold til det.
Kontaktinfo: Telefon 91515954 eller e-post

Her kan du lese mer om innreisekarantene