Oppdaterte koronaråd

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

korona virus3Her finner du oppdaterte koronaråd.

Det har tilkommet en rekke lokale utbrudd av koronavirus i Norge, men heldigvis er det ingen kjent smitte i Evenes. Det er fortsatt viktig å bryte smittekjeden, slik at vi kan unngå ny nedstenging av samfunnet. Din innsats er viktig for å nå målet om effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene.

Her følger våre råd:

- Ta telefonen når den ringer– det kan være kommunens ansatte som jobber med smittesporing.
Hvis du for eksempel blir oppgitt som en nærkontakt til en som har fått påvist smitte, vil du bli kontaktet av helsetjenesten. Nummeret de ringer fra, vil trolig være ukjent for deg – men det er viktig at du svarer, slik at oppfølgingen av deg kan starte og smitten kan spores videre.

- Som arrangør skal du ha oversikt over hvem som er til stede på arrangementet, inkludert kontaktopplysninger.
Hvis du for eksempel har et arrangement der du har ansvaret for å føre listen over de som er til stede, trengs det fullstendige navn og telefonnummer. Å skrive at «Hansen m/fam» var til stede i bryllupet er ikke godt nok.

- Følg råd og regler for testing, isolasjon og karantene.
Disse setter du deg inn i på Folkehelseinstittets hjemmeside

- Dersom du kommer til Norge fra et «rødt område», må du i karantene!
Følg godt med på Folkehelseinstituttets hjemmeside for oppdaterte reiseråd som kan endres raskt hvis smittesituasjonen endres.

- Får du symptomer, selv milde luftveissymptomer, test deg!
For å teste deg, kan du ta kontakt med din fastlege eller Evenes kommunes legetjeneste:
ETS medisinske senter tlf 770 89565. Her finner du mer informasjon om legetjenesten.