Strandvatnet friluftsområde

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Opplevelser

Strandvatnetbannerwww

Etter vel 10 min kjøring fra Evenes Flyplass mot Narvik kommer man til Bogen i Evenes. Fjelltoppene Niingen (1073 moh) og Domingen (782 moh)  ses når man passerer langs E10. Strandvatnet (5 moh) er kommunens mest attraktive friluftsområde og ligger lett tilgjengelig rett bak kommunesenteret Bogen.

Strandvatnet er kjent som et godt røyevatn og det er mange flotte turmål ved og i fjellområdene rundt vatnet. Vassbotn, det mest besøkte turmålet til Evenes Turlag med 3000-4000 registrerte besøk i året, befinner seg innerst ved Strandvatnet med ei flott sandstrand, stor gapahuk og god bål/grillplass. Ellers er det mange kulturminner særlig fra gruvedrift og kraftutbygging rundt Strandvatnet. Det er også lysløype langs turstien rundt Strandvatnet. På vinteren kjøres det opp skiløype her. I forbindelse med Friluftslivets År 2015 ble Strandvatnet kåret til kommunens mest attraktive friluftsområde.

Parkering: Snuplassen ved "Mitthuset" (10 moh) ved enden av kommunal vei. Koordinater: 33W 582405 - 7602850.  Her starter traktorvei/lysløype. Ca. 2,7 km til gapahuken. Gangtid ca. 40 min.

KartStrandvatnetInteressepkUtsnittwwwYX

Sjekk video fra fjellområdet ved Strandvatnet: her

Takk til Raymond T. Knudsen for deling av video og Eivind Lie Kristensen, Stian Ottem, Ragnar Bøifot og Svein Erik Kristiansen for deling av foto. Denne nettsiden er under oppdatering. Mer info legges ut. Noe du savner? Send mail til

Tags: Friluftsliv