Gjenåpning av ungdomsklubben

. i kategorien Folkehelse

Bilde re- åpning web formatDenne flotte og engasjerte gjengen møtte til gjenåpningen av Evenes ungdomsklubb, tirsdag 21. oktober.

Vi snakket om folkehelsearbeidet i Evenes kommune, og hva det innebærer at ungdom er et av satsningsområdene. Ungdommene fikk også se mobiliseringskartet som viser hvordan ulike seksjoner i kommunen, både det offentlige, de frivillige og næringslivet kan bidra på ulike vis til å nå målsetningen om å være sammen for bedre folkehelse – midt i opplevelsen. Ungdommen ble opplyst om at de er en viktig brikke i dette arbeidet.

Vi hadde gruppearbeid hvor ungdomsmiljøet i Evenes ble drøftet. Ungdommen sier at de ønsker å gjøre mer ting sammen. Utfordringen for dem er å komme seg mellom Liland og Bogen, da eneste busstransport er skolebussen. Dårlige lysforhold på fotballbanen i Bogen var også et tema.

Ungdommen fikk en kort innføring i demokrati og ungdomsmedvirkning, og vi snakket om at ungdommens egen innsats er viktig. Både for seg selv, men også for andre.

Det ble dannet et interimsstyre bestående av 7 ungdommer fra 7. til og med 1.kl. vgs. Disse skal komme med forslag til drift og handlingsplan, utvikle mål, visjoner og strategier. Det nye styret avtalte ny møtedato, og dermed starter jobben med å danne grunnlaget for aktivitet på klubben. Folkehelsekoordinator har oppfølgningsansvar for styret og ungdommene, og kommer til å være til stede på møter og når klubben har åpent.

På slutten av møtet fikk de fremmøtte se breakdancing, av Winek Kowalczyk. Tusen takk til han for sporty oppvisning! Sjekk her: http://youtu.be/qHvdOsmqclU